Expositie:

Vorige week zijn een aantal van mijn werken, in samenwerking met Booart kunstbemiddeling  geplaatst bij 
Hotel NH Conference Centre Leeuwenhorst 
 
Het geheel omvat verschillende technieken wat in de werken als herkenbaar van mijn hand te zien is.
 
Kleine werkjes ben ik gaan plaatsen op MDF-panelen zodat er overzicht zou zijn. 
6 op 1 rijVoor de panelen ben ik acryl gaan samenvoegen met een middel wat naar zeggen alleen geschikt zou zijn voor aquarel. Het effect is geweldig! Stil heb ik genoten van wat er met de acryl en onderlagen gebeurde nadat het middel toegevoegd was. Verbazingwekkende mooie “gevechten” en vervloeiingen op het paneel. Jammer genoeg heb ik er geen film van gemaakt…..verdwenen in het proces. 
 
Inkt in combinatie met portret in olieverf. Deze kleine canvas doekjes maak ik door er 10 op een rij te leggen en de inkt te laten vervloeien op de onderlagen. Ik laat ze een aantal dagen drogen. Kijk er niet naar. Dan ineens met langslopen krijg ik het beeld bij een tweetal en zet de tekening erop. Niet wetende met wat voor middel ik dit ga uitwerken. Ik laat dit aan het moment over. 
 
De vrouwengezichten, rechtsboven te zien, zijn gemaakt met aquarel, oostindische inkt en derwent inktense potloden. Deze bevatten een hoog pigmentgehalte, zijn kleurvast en erg leuk om mee te spelen op papier, doek, tassen en T-shirts. De gezichten zelf zijn gemaakt n.a.v. gezichtsyoga. Goed voor ieder mens…..lekkere gekke gezichten maken!
 
3 op 1 rij
Ben je in de buurt van Noordwijkerhout en mocht je gaan kijken? Ik hoor graag je mening.
Vraag naar de mogelijkheden om op deze bijzondere wijze geportretteerd te worden.
 
groetjes,
Helma
 

 

Quote Paul Boodegraaf / www.boodegraaf.nl : 
“Vandaag je werken allemaal opgehangen in de Leeuwenhorst. Meteen al super reacties gekregen van personeel en gasten.”