Solo-Expositie Helma van der Zwan

Ik kwam er vroeger, als kind, om te kijken naar het kindercircus Pierrot.

Vanaf de Alberdaschool liepen we naar de voorstelling.

Een klein theater aan de Ferrandweg. Toen het Pierrottheater tegenwoordig het Laaktheater.

De gang is lang en heeft twee zijden. Mijn werken aan de muren, wonderlijk mooi in de juiste verdeling van het lijnenspel.

Ik wil u uitnodigen om te gaan kijken. Werken zijn te koop en te bekijken in de maanden juni, juli en augustus.

Leuker om de kunstbewondering samen te doen? Laat het mij weten. Onder het genot van koffie of thee geef ik graag als maker van de werken de rondleiding.
Waar:
Laaktheater, Ferrandweg 4t, 2523 XT DenHaagGoogle plattegrond  plattegrondVoor meer info :  contact

 

 

Hoe doe je dat….artjournalen?

Alles wat je creatief maakt is een reflectie van het zelf. Het onderbewustzijn kan soms lekker bezig zijn.En dat moet eruit. Dat moet bij mij gewoon uit mijn hoofd op papier of op doek.Spontaan pak ik wat verf en ik ga beginnen. Verf gekocht die op kleding kan. Het stond in de buurt van mijn werktafel…..Ik had al wat letters op een pagina staan. Met modellingpaste gemaakt…..Aantal kleuren spuiten op de pagina’s en met de fohn droog maken….Sjabloontje zoeken….Sjabloontje op de droge verf neerleggen en met goedkope spraypaint van de Action sprayen. (goh …wat een gaaf effect) Streepjes, ik wil witte streepjes…Met een witte Posca stift de lijnen maken en met mijn vingers vegen….En toen zat er ineens een vrouwtje op het streepje….En overal waar ze gaat lopen laten haar voeten licht achter…..Ontvangen en doorgeven…. Waar een artjournal al niet goed voor is.Besef van wie ik als mens ben….en nu zit de verf ook op shirts maar daarover later meer. Creatieve knuf van mij!      

maart 26th, 2016|art, Artjournal|

“Tranquillity”, nieuw kleurrijk werk.

Titel
Tranquility

Formaat
20x50cm

Materiaal
Canvas, acryl/olie

Artiest
Helma van der Zwan

Kosten
€195,- inclusief BTW

©HelmavanderZwan 2015www.helmavanderzwan.nlhttps://www.facebook.com/helma.vanderzwanhttps://www.facebook.com/HeartFlow.CreaArtWebshop voor prints Tranquillity….de vertaling is rust, kalmte en sereniteit. Zelf met deze prachtige kleuren kan je dat bereiken.Het zit tussen de oren zegt men en het zou een keuze zijn.Ik heb gekozen voor kleur ….een goed gemoed geeft vrolijkheid. En is dat nu niet net waar het om gaat in het leven? Ben je vrolijk gaat het denkhoofd uit en vanzelf de Flow in. De achtergrond is opgezet in gesso. Na droging van de gesso intuitief met de techniek “Flow” bezig geweest.Kleuren zijn helder en sprekend geworden.Wat gespetter en toevoegingen gemaakt met sjablonen en inkt. Het gezicht is opgezet in acryl met process cyaan (blauw).De laatste 2 lagen op het gezicht zijn gemaakt met olieverf om het geheel te verzachten. EnJoy!  Hartegroet,Helma 

 

februari 14th, 2016|mixed media|

Valentijn en HeartFlow…..

Hai daar,

Paar weken geleden richting Benoordehout in Den Haag.Naar Millefleur om de HeartFlow in de etalage te hangen. Een bos bloemen en/of een plantjezijn daar vers verkrijgbaar….Nu ook de HeartFlow!! Vandaag ben ik richting Rijswijk geweest. Naar kapsalon Tessa met een doos vol HeartFlow en een witte tak.HeartFlow, 5 hartjes aan een lintje, met een leuke bedel bungelend onderaan het lintje.Een etalage vol hartverwarmertjes maken. Geweldig….en ik geloof dat de eigenaressevan de kapperszaak er ook wel blij mee is. 

En om iemand de kans te geven om met Valentijn zijn lief te verrassen met een HeartFlow, heb ik een super lange gemaakt speciaal voor Valentijn.

Wat moet je doen om deze HeartFlow te winnen?

Like deze post en de HeartFlowCreaArt-pagina op Facebook.
‪Deel deze actie op je eigen Facebookpagina.
‪Tag vooral je liefjes.

De gelukkige winnaar wordt donderdag 11 februari om 18.00 bekend gemaakt!!

Wil je er zeker van zijn dat je een HeartFlow weg kan geven met Valentijn? Neem een kijkje in deze map en mail het nummer van je keuze naar helmavanderzwan@casema.nl

Succes met de actie en hartegroet van mij!!

 

februari 2nd, 2016|Aanbieding, HeartFlow|

Kleurboeken, mindful of mind-empty?

Zijn kleurboeken mindful? Of juist mind-empty?
Je kan tegenwoordig geen winkel binnen stappen of de kleurboeken vliegen om je oren.Streepjes, lijntjes, rondjes, hoekjes, mandala’sen niet te vergeten bloemen….een aanreiken voor een kleurrijk hart.Zelf zie ik al de kleurboeken en het kleuren als de verbinding maken tussen brein en hart, kiezen voor zelfhelingHet vullen van lijnen met kleuren. Niet echt iets maken of creeren. Vraag is of je echt niets aan het creeren bent.  Ik denk het niet. Door het vullen van de pagina’s in de kleurboeken met zelfgekozen kleuren ga je rustig worden. Vanuit rust maak je de juiste beslissingen voor jouw zelf en doe je gelijk aan kleurentherapie. Is het proces van creeren gaande zal het jouw, na herhalingen, eigenwaarde een boost geven. Herhalen is de truc met het menselijk brein. De hele dag door moeten we schakelen en behoorlijke beslissingen maken. Hoe lekker kan het dan zijn als de beslissingen klein zijn en direct een goed en rustig gevoel geven. De eerste stap van zelfliefde is gezet!Juist door rust en stilte voor jezelf te creeren komt je in andere delen van de hersenen en zal er een gezondere aansluiting in hersendelen gemaakt worden. Helder denken in verbinding met het hart. Je [...]

januari 23rd, 2016|Blog, kleurpotloden|
  • Permalink AnoukGallery

    Het mag gezien worden….Wat? Nou dat ene portretje wat door Sint gegeven is.

Het mag gezien worden….Wat? Nou dat ene portretje wat door Sint gegeven is.

Anouk zingt….nog niet zo heel lang.Zeer zeker, volgens haar moeder, met overgave en passie.De echtgenoot van Anouk zocht een cadeau…..een origineel cadeau. Ik kreeg de opdracht om een klein portretje te maken.Voorkeur blauw, wapperende haren, muziek en zingen.Super om dit te maken. Ieder portretje is een uitdaging. En…geweldig hoe het ontvangen is afgaande op de lieve woorden die in mijn mailbox terecht kwamen….Zeg ik toch even dankjewel dat ik dit mocht maken!!  “Hallo Helma!  Wat was ik verrast zeg, toen ik mijn Sinterklaas kadootje opende!Maarten had echt helemaal niks laten blijken! Normaal voel ik altijd haarfijn aan wat het gaat worden, maar dit x heb ik me totaal laten verrassen en ik ben er heel blij mee! Ik vind het echt ongelofelijk hoe goed je me hebt weten te treffen! Marieke vond het zelfs een beetje eng… Heel leuk ook met die muzieknootjes en ik herken de techniek van de achtergrond! Leuk hoor.. Wilde je even laten weten dat ik er heel blij mee ben en dat hij een mooi plekje krijgt. Groetjes Anouk”  

 Materiaal: Acryl, papier, inkt, katoenen doekFormaat   : 15x80cm Het kan nog mocht je een portret willen voor Kerstmis. Dat zou een origineel zijn. Er zijn nog andere opties want meer van mijn werk [...]

december 7th, 2015|portret|

Hey…psssst, er is iets nieuws bij HeartFlow……

Hallo creatievelingen,

Flow maken op een groot vel papier en er aansluitend 4 stuks HeartFlow van maken?Dat kan tijdens een dagworkshop HeartFlow.De datum prikken wij samen.Neemt je een minimum van 4 cursisten mee dan bent jij gratis.De dagworkshop HeartFlow begint om 10 uur in de ochtend en zal duren tot 4 uur in de middag.We maken 4 echte originele HeartFlow en van het restmateriaal, mocht er tijd over zijn, kan een slinger gemaakt worden.  Ook zijn er pakketjes om de HeartFlow (€10,00 pst)  zelf te maken. Inclusief beschrijving en materialen.Toezending gaat via de post, afhalen kan en mag ook.

 Wat zijn nu de nieuwtjes van “Flow”?Een pakket voor het zelf maken van de HeartFlow thuis was er al.Nieuw zijn nu ook de zelfmaakpakketjes voor het maken van een klein boekje. De kaft van het boekje ga jij voorzien van Flow Het boekje kan je gebruiken voor:

tekeningen
mooie letters
zentangle
kleine mandala

gedichten
quotes
krabbels
etc.

De materialen komen samen met een duidelijke “stap voor stap” beschrijving en alle kleurrijke materialen naar je toe. Kralen. veertjes, bevestigingsmaterialen, verf etc alles wat je nodig hebt zit in het pakket.  Ik  ben er zeer zeker van dat ieder hier iets prachtigs van kan maken. En…. mocht het niet lukken? Je mag mij [...]

Expositie 11 werken Laaktheater ‘s-Gravenhage

Hallo lieve mensen,  Vorige week ben ik lekker aan de sjouw geweest. Heen en weer naar het Laaktheater op de Ferrandweg. En…..het resultaat aan de muur is erg mooi. Ik ben zeer tevreden en trots.Heb er zelf net naar staan te kijken om ze alle 11 te bewonderen. Verbazing, ook nog steeds bij mij, dat dit uit mijn vingers is gekomen. Iedereen die de complimenten persoonlijk aan mij al gegeven heeft…..Dankjewel!! In 1 woord….een fantastische plek!! Dat er maar veel mensen van mogen genieten!!  Ik ben blij dat de kleintjes HeartFlow ook in het Laaktheater aanwezig zijn.Luc (de bedrijfsleider) heeft er al een aantal uitgedeeld. De kleine hartjes worden goed en liefdevol ontvangen bij een ieder.De boodschap om het hartje, op een bepaald moment in de toekomst door te geven aan iemand die een opstekertje kan gebruiken begint langzaam grond te krijgen.Super!! Mooier kan het niet zo vlak voor Kerstmis. Pass it on!!!  In het Laaktheater is veel te doen. Leuk om er zomaar binnen te lopen, een voorstelling te volgen of gewoon een kop koffie te drinken. Veel te doen daar in het Laaktheater.  En mede dankzij Thomas hangen mijn werken prachtig recht aan de muur.  Ik zou zeggen…..ben je in de buurt [...]

Workshoppen bij het Crea Weekend in Rijswijk (kinderen)

Hai allemaal,

Dit weekend, de zaterdag en de zondag, ben ik te vinden in het midden van  de workshopruimte bij het Crea Weekend te Rijswijk.

In het beursboekje lees je alles over dit evenement wat bol staat van creativiteit.

Helaas dit keer op de vrijdag geen demonstratie gelli printing. Mocht je heel nieuwsgierig zijn naar het gelli printen en wil je weten wat dit precies is?  Kom voor een proefles naar het Atelier.

Workshops:

Zaterdag 21 november

11.00 uur
12.00 uur
Zentangle
voor alle leeftijden
€ 7,00

13.00 uur
14.00 uur
Sterrenpracht (sjabloneren)
Kids
€ 7,00

15.00 uur
16.00 uur
Hoe snel een mens tekenen
voor alle leeftijden
€ 7,00

Zondag 22 november

10.00 uur
12.00 uur
Demonstratie van teken- en schildertechnieken

13.00 uur
14.00 uur
Sterrenpracht (sjabloneren)
kids
€ 7,00

15.00 uur
16.00 uur
Kleintje Flow
Kids
€ 7,00

 

De workshop Sterrenpracht voor kinderen is een kleurrijk geheel. Veel doen en uitproberen. Kinderen leren op een simpele manier het begin van airbrushen. We gebruiken daarbij sjablonen, stempels en onze adem. Zeer zeker ook leuk voor volwassenen!!

 

 

Wit als sneeuw….

Wit, de lichtste kleur, die in principe geen kleur is. Zonder wit zien wij andere kleuren niet. Wit zorgt ervoor dat een ieder kleuren kan zien. Dat er contrast is waardoor contouren te zien zijn. Het laat andere kleuren oplichten!Wit is het licht van een lamp, de zon, zonder dat zou het bijzonder donker zijn en wat kunnen wij zien in het donker? Het wit tussen de woorden geeft spaties, ruimte zodat wij het volgende woord zien en lezen. Quote  wikibooks.org/wiki/Schilderen/Kleurenpalet

In theorie kan je met de primaire kleuren – rood, blauw en geel – alle andere kleuren maken, door twee of drie kleuren samen te mengen.

oranje krijg je uit rood + geel
paars krijg je uit rood + blauw (dat paars wordt echter nooit echt mooi)
groen krijg je uit blauw + geel
bruin in allerlei tinten krijg je door drie kleuren te mengen: rood + geel + blauw

Daarnaast is het uiteraard nodig om te beschikken over een flinke tube wit (wit wordt door de meeste schilders in grotere hoeveelheden gebruikt dan de andere kleuren). Bij aquarelleren op de traditionele manier wordt echter absoluut geen wit gebruikt. Het papier dient dan als witte ondergrond. Wit heb je nodig om kleuren op te lichten, zo maak je van [...]

november 17th, 2015|Uncategorized|