16 nov t/m 3 dec |                      Expositie Helma van der Zwan


Van woensdag  16 november tot en met zaterdag 3 december exposeert Helma van de Zwan in de  Centrale Bibliotheek in Rijswijk. Haar expositie wordt gehouden in het kader  van de Maand van de Spiritualiteit (30 oktober tot en met 27 november).
De officiële  opening van de expositie is op zaterdag 19 november.

 Het werk van Helma van der Zwan zit vol thematiek over  herkenbare levens(on)wijsheden. Haar werken bevatten een gevarieerdheid, zowel  in beeld als in materiaal, waarbij toch duidelijk haar hand te herkennen is.

Het vrouw zijn, emoties, schoonheid, de hard-  en zachtheid van het leven komen met regelmaat terug in haar werken. Loslaten  in acryl en het leven willen perfectioneren en beheersen met olieverf geven boeiende  portretten en figuraties.
Helma weet dualiteit in kleur, licht en  materialen harmonisch weer te geven op papier of doek. Haar werk is een  persoonlijke zoektocht naar het gevoel van eenheid onder de mensen.

Helma is geboren, op 24 juni 1959, in  Den Haag. Op haar 21e verhuisde ze naar Rijswijk.
Acht jaar geleden is zij zich intensief  gaan richten op het schilderen en tekenen.
Zij gaf les aan kinderen bij de Stichting  Welzijn Rijswijk en bij de Buitenschoolse Opvang. Voor de Kunstuitleen Rijswijk  ontwikkelde zij een portretteken-workshop die ze de komende jaren aan kinderen  uit groep 6 van alle basisscholen in Rijswijk gaat geven.

Sinds een aantal jaren heeft zij haar  atelier in de Plaspoelpolder, waar zij teken- en schilderles geeft aan  kinderen, jongeren en volwassenen. Helma geeft les volgens de Natuurlijke Methode.  Voor meer informatie: www.helmavanderzwan.nl

Na een viertal exposities is zij zich  gaan richten op het les geven en haar eigen ontwikkeling met andere materialen. De serie “the little one’s” is hieruit  voortgekomen. Klein en fijnzinnig gebruikmaken van de kleine ruimte op canvas  om tot een uitbarsting van spetterende kleuren te komen, is haar tot in details  gelukt.

Drie van haar werken zijn tentoongesteld  tijdens de Open Art Fair 2011 te Utrecht. Dit jaar nam Helma van der Zwan deel aan  de Regionale Kunstdagen in Rotterdam en is ze genomineerde voor de Nationale  Kunstdagen in de Oude Kerk in Amsterdam op 12 en 13 november dit jaar.

De expositie is geopend op maandag tot  en met vrijdag van 13.00 – 17.30 uur en op zaterdag van 11.00 – 14.00 uur. De  toegang is gratis. Een ieder is van harte welkom.

Voor de gallery (waar ik tijdelijk op deze site nog niet geheel van ben voorzien) kunt u hier klikken.

maand van de spiritualiteit