Storingen in het bakproces.

Hear no evil

Hear no evil

Communicatiestoringen…….willen we niet allemaal hetzelfde? En waarom stellen wij de juiste vragen niet. Wat willen wij niet horen en wat kunnen wij niet delen?

Achterklap…..ga jij je daar echt beter van voelen? Het is een tijdelijke egovuller die zich tegen je zal keren en is voelbaar voor die ander. Het subtiele stookwerk achter de coulissen viert hoogtij. Een jammerlijke negativiteit waar niets uit voort zal komen.

Waar hebben wij onze creativiteit voor gekregen? Is het werkelijk de bedoeling om middels het vullen van je ego de ander voor gek te verklaren en te zeggen dat het een “vangoghie” is?. Misschien is het wel zo dat juist die ene collega het juiste zicht heeft.

Begrijpen wij nu echt niet dat wij elkaars meesters zijn? Samen werken….de gunfactor vergroten!

Broodnijd….tja Jezus bestaat niet dus valt er weinig te breken en gretig zullen we gebruik maken van deze optie. Vaak is het zo dat juist de crusiale gegevens om de ander te leren zien achterwege blijven. Breken wij dan nog het brood?

Ruzie, achterklap, communicatiestoringen, broodnijd en meningsverschillen. Allemaal veelvoorkomende eigenschappen onder kunstenaars en creativelingen die in principe te hanteren zijn als de mens eens werkelijk gaat zien. De realiteit onder ogen zien, het grote geheel gaat zien dat er genoeg is voor iedereen en dat je genoegen moet nemen met dat wat er is. Want wanneer is genoeg genoeg?

Panamarenko

Blij zijn met het proces van creeren en het maatschappelijk gevecht loslaten.

Ik kom van mijn eiland af. Iedere keer weer. Heb een sloep met dichtgestopte gaten en hij drijft nog steeds. Soms zijn mijn peddels zoek en ga ik vragen aan de ander. Gewoon, heel doodgewoon, op weg zijn naar open water!

Wens de lezer een mooi weekend…..geniet!!