Soms zal het voor de ander net lijken alsof een kunstenaar niet weet wat die aan het doen is.
 
Dat is soms ook zo ūüôā
Ook voor mij is het een zoektocht van uitproberen, sparren met anderen en nieuwe inspiratie opdoen omdat het oude je gaat vervelen. Je kan het allemaal al en gaat verlangen naar net even weer iets anders.
 
Soms is het zo dat je iets moois gemaakt hebt en dat je zelf denkt “Jakkie, te zoetig”.
Lekker zacht pastelachtig was dit werk. Best wel mooi…..
 
Een uur later, sjablonen smerig, was opgehangen, proppen papier, met stiften een spreuk maken, dit kleur geven, krassen gewoon wegkrassen, een tussendoor sjees festijn op de fiets omdat je weer eens iets vergeten was, een palet wat zo onderhand stinkt en dan ineens sta je dan met een vel papier van de Gelli Print in je hand……te scheuren.
 
Niet na denken en in een paar minuten tijd plak je de snippers op het papier. De tijd voor het maken van schetsen en concepten is even niet aanwezig.
Schakelen, snel en in een kort tijdspad veel uitproberen.
Waarom? Ik heb geen idee en geef mij er compleet aan over…….het is zoals het is en komt. Zal wel een reden hebben. Later op dat wandkleed van mijn leven zal ik wel weer zien wat de overgave mij gebracht heeft.¬†
 
Ik ben er nog niet uit of het mooi of lelijk is. Maakt het iets uit? Nee….ik ben weer veel aan de weet gekomen.
En dat is nu net de bedoeling….een flow!!¬†
 
groets,
Helma
nummer 1

Nummertje 1

ArtJournal www.helmavanderwan.nl

nummertje 2